Kerk-TV Help

Zijn er problemen om Kerk-TV te zien? Op deze pagina zijn de meest gestelde vragen met bijbehorende antwoorden verzameld, eventueel aangevuld met afbeelding en/of instructiefilmpje.
Staat je vraag er niet bij of heb je een opmerking? Gebruik dan het contactformulier op deze pagina.

Meest gestelde vragen

Waarom zie ik geen live opname?

Klik op de "play"-button, die staat in het scherm waarin de dienst wordt vertoond.
Er verschijnt de melding 'Error loading media: File could not be played'
Flash Player error
Kerk-TV maakt gebruik van de Adobe Flash Player, deze is niet geïnstalleerd op je computer of is verouderd. De Adobe Flash Player is gratis te installeren, download player. Let op: verwijder het vinkje die staat bij "Optionele aanbieding" voordat je op "Nu installeren" klikt.
Waarom heb ik geen geluid?

Geluid staat uit. Klik op een computer op het geluidsicoon rechtsonder op de taakbalk en klik vervolgens op het luidsprekericoontje om het geluid aan te zetten.
Instructiefilmpje bekijken.
Het logo van kerkdienstgemist.nl staat in beeld, kan deze weg?

Versleep de cursor naar een ander gedeelte van het beeldscherm: het logo verdwijnt.
Instructiefilmpje bekijken.
Na afloop van de dienst verschijnt een foutmelding.
Dit is normaal. Op dat moment wordt de live-opname verplaatst naar het Kerk-TV archief.
Ververs je browser en de foutmelding verdwijnt.
Kan ik de dienst ook volgen op een iPad?
Ja, dit is mogelijk. Ga naar www.brugeskerk.nl en kies in het menu Kerk-TV.
De uitzending wordt soms schokkerig weergegeven.
Dit kan aan je draadloze (wifi-)verbinding liggen. Verminder de afstand naar je router (bijv. je KPN Experia Box)
Ik heb een uitzending gemist.
Vorige diensten kun je bekijken en downloaden in het Kerk-TV archief.
Ik kijk naar een archiefopname. Kan ik hierin vooruit- en terugspoelen?

Ja dat kan. Beweeg de muis naar het scherm waarin de dienst wordt vertoond en versleep vervolgens de button in de tijdbalk.
Instructiefilmpje bekijken.
Ik kijk naar een archiefopname. Kan ik deze pauzeren?

Ja dat kan. Beweeg de muis naar het scherm waarin de dienst wordt vertoond en klik op de "pauze"-button in de tijdbalk: deze veranderd in het "play"-symbool. Klik hier nogmaals op om de dienst te hervatten.
Instructiefilmpje bekijken.
Kan ik een dienst downloaden?

Ja, dat kan. Klik in het Kerk-TV-archief op de downloadknop die achter de datum/tijd staat van de gewenste dienst.
Instructiefilmpje bekijken.
Ik kan geen (live) opname bekijken met mijn Android apparaat.
Raadpleeg de supportsite voor de instellingen van je Android apparaat. Je kunt ook de app downloaden via Google Play.
Kan ik een (live) opname bekijken op een iOS apparaat?
Ja dat kan. Bekijk de opname via deze website of installeer de Kerkdienst gemist app die gratis is te verkrijgen in de app store (zoek op kerkdienst gemist).
Mijn vraag staat hier niet bij.
Gebruik het contactformulier op deze pagina.