Actie Vakantietas 2020 Kerk in Actie

“Kwetsbare kinderen hebben juist nú onze aandacht nodig”

Kinderen die opgroeien in armoede in Nederland worden in deze tijd van coronacrisis extra getroffen. Ze hebben thuis vaak niet de middelen om hun schoolwerk goed te doen. Niet naar school gaan betekent je vriendjes en vriendinnetjes moeten missen. Op vakantie in de zomer zat er voor hen al niet in. Juist nu kunnen deze kinderen een verrassing goed gebruiken. We willen deze kinderen graag verrassen met een leuke gevulde ‘vakantietas’!

Via Kerk in Actie zijn er daarom 50 rugzakjes besteld. Deze zijn nu nog leeg en ‘wachten’ er op om gevuld te worden!
Wat is de bedoeling: in iedere tas zit een papiertje waarop staat of het voor een jongen of meisje is en voor welke leeftijdscategorie de tas bestemd is. De tas kan gevuld worden met 5 verschillende dingen. Op het papier in de tas staan een heel aantal voorbeelden van dingen die je er in kan doen.

Vanaf a.s. zaterdag 6 juni kunnen deze tasjes worden opgehaald bij Ilonka Reyneveld, Eemster 52. Er staat een kist waarin de tasjes zitten; daar kunt u er 1 uithalen. De gevulde rugzakjes kunt u op dezelfde manier weer inleveren bij Ilonka vόόr woensdag 17 juni.
De gevulde rugzakjes gaan naar de Voedselbank in Westerveld en naar Stichting Kleding- en Speelgoedbank Westerveld.

Ook voor deze actie geldt: “Met een klein gebaar zijn we er voor elkaar”.