Alpha-cursus

Elk jaar organiseert het Alpha-team Diever Dwingeloo een Alpha-cursus. De start vindt meestal in januari plaats. De cursus vindt meestal plaats in de Kruiskerk in Diever.
Alle avonden beginnen we om 19.00 uur met een heerlijke maaltijd. Ontmoet elkaar en het team en kijk of het iets voor je is.

Programma (wijzigingen voorbehouden)

• (introductieavond): Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Waarom stierf Jezus?
  • Hoe kun je geloven?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe
  • Hoe leidt God ons?
  • (weekend van vrijdagavond tot zondagmiddag): Wie is de Heilige Geest, wat doet de Heilige Geest, hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest
  • Hoe kan ik het kwade weerstaan?
  • Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
  • Geneest God ook nu nog?
  • Hoe zit het met de kerk?
  • Feestelijke afsluiting

Opgave en informatie

Voor vragen of opgave kun je contact opnemen met Marry Zantinge (06-23994853) of met Wim en Harmien Mulder (0521-592737). Mailen kan ook.
Alpha Diever Dwingeloo is ook te volgen op Facebook. Voor nog meer informatie kun je ook de landelijke website raadplegen.

Wat is Alpha?

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.
Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha.

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.