Met iemand praten

Lucht je hart!

Iedereen heeft wel eens behoefte aan een luisterend oor. Of aan iemand die je advies geeft, of een keer samen met je bidt. In de kerk hebben we vrijwilligers en professionals die graag voor je klaarstaan.

 

Pastoraat

Om een gesprek te hebben met iemand van de kerk, hoef je geen lid te zijn van de kerk. We luisteren graag naar je, en je bent altijd welkom voor een praatje. Zo’n praatje met iemand uit de kerk wordt ‘pastoraat’ genoemd. In de Brug-Es Kerk kennen we twee soorten pastoraat. Naast bezoeken en (geloofs)gesprekken die min of meer spontaan plaatsvinden, is er ook ‘crisispastoraat’. Dit gaat over geestelijke zorg voor mensen die (ernstig) ziek zijn, familieproblemen hebben of zijn vastgelopen in hun geloof. Deze vorm van pastoraat wordt meestal door de predikant verleend. Pastoraat is altijd gratis.

Als je geen lid bent van de kerk, maar wel behoefte hebt aan een gesprek, dan kun je het beste contact opnemen met de scriba. Zij brengt je dan in contact met één van onze ouderlingen of bezoekvrijwilligers. Direct contact opnemen met onze predikant kan ook.

Van beiden vind je de contactgegevens onderaan deze pagina.

Ambtsgeheim & biecht

Elke ambtsdrager (de ouderlingen, diakenen en predikant) heeft een eed van geheimhouding afgelegd. Wat je vertrouwelijk deelt in een gesprek, blijft altijd vertrouwelijk. In de geschiedenis kent de kerk daarbij ook het ritueel van de biecht. Als je biecht, spreek je over iets wat je dwarszit met een predikant, die vervolgens samen met je bidt en met je spreekt over Gods vergeving. In de kerk is iedereen welkom, wat je verhaal ook is. En we helpen je graag om je hart te luchten bij God.

Wijkouderlingen & huisbezoek

Iedereen die lid is van de Brug-Es Kerk, is ingedeeld in een wijk. Elke wijk heeft een wijkouderling en twee bezoekvrijwilligers, die regelmatig iedereen in de wijk bezoeken. Je kunt altijd contact opnemen met je wijkouderling als je behoefte hebt aan een gesprek. Weet je niet wie jouw ouderling is? Kijk dan in het jaarboekje, of neem contact op met de scriba.

Contactgegevens

Scriba (ook voor contact met een wijkouderling)

Hilde van der Burg / scriba@brugeskerk.nl

Predikant

Ds. Mark de Jager / predikant@brugeskerk.nl / 0627655799