Wandelend naar Pasen in de Brug-Es Kerk Dwingeloo

In de Brug-Es Kerk van Dwingeloo staan al een aantal weken voetstappen op de vloer.  Wanneer je dit voetspoor volgt, kom je terecht bij een kruis. In dat kruis zitten luikjes, waarachter afbeeldingen van verschillende Bijbelverhalen schuil gaan.

Elke week kwam er een nieuw verhaal tevoorschijn. Hierin werd duidelijk dat Jezus met zijn werk een spoor van liefde achterliet.

Dit spoor van liefde werd de afgelopen weken gevolgd en deze wandeling komt uit bij Pasen.

Het Paasfeest is voor christenen het belangrijkste feest, omdat Gods Zoon met Pasen liet zien dat Hij sterker is dan de dood. Nadat hij was gekruisigd en begraven, was dat niet het einde, maar juist een nieuw begin! Een nieuw leven voor iedereen die Jezus wil volgen en in Zijn voetspoor wil gaan. Goed nieuws dus en dit wordt met Pasen gevierd.

Een aantal mensen van de Brug-Es Kerk heeft de diensten van Goede Vrijdag en Pasen voorbereid en gemeenteleden zijn gevraagd om een aandeel te leveren in de lezing, een gebed en de keuze van de liederen. Ook zijn er creatieve bijdragen.

Op Goede Vrijdag, 2 april, begint de dienst om 19.30 uur.

Op Eerste  Paasdag, 4 april, begint de dienst om 10.00 uur.

Beide keren is ds. Mark de Jager de voorganger.

Vanwege de coronamaatregelen worden de kerkdiensten nog steeds online gehouden. De diensten zijn live te volgen via www.brugeskerk.nl/kerk-tv/. De opnames blijven 3 maanden in het archief en zijn dus op een later moment te bekijken.

Bent u, ben jij benieuwd waar dit spoor van liefde naartoe leidt? Wandel dan digitaal mee in de Brug-Es Kerk. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Doe mee met de Paas Challenge 2021

Er zijn niet alleen kerkdiensten in deze periode, er is ook een Paas Challenge georganiseerd. Wat houdt dat in?

De weg door Jeruzalem, in Dwingeloo!
Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen.
De Paas Challenge 2021 is geschikt voor iedereen, alle leeftijden kunnen meedoen. Wel is de challenge speciaal georganiseerd voor en door tieners in de leeftijd tussen 10 en 18 jaar. Doordat je als gezin, echtpaar of individu meedoet, en je vooraf een tijdsslot reserveert, is alles coronaproof.

Wanneer: ergens tussen donderdag 1 april t/m maandag 5 april
Vooraf graag aanmelden, dit kan via de website www.brugeskerk.nl
Startlocatie: Brug-Es Kerk, Bruges 26 in Dwingeloo
Tijdsduur: ongeveer 1 uur.